Türkiye'nin ilk başörtülü hakemi!

Uluslar arası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA), Ekim ayında kadın futbolcu ve hakemlerin başörtüsüyle maça çıkmasına izin verdiği kararın ardından Türkiye'de ilk kez bir başörtülü kadın hakem, Afyonkarahisar'da maç yönetti

Türkiye'nin ilk başörtülü hakemi!

U-15 Ligi'nde Demirspor ile Sandıklıspor arasında Atatürk Spor Tesisleri'nde oynanan maçta Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 3. sınıf öğrencisi, 21 yaşındaki Buhra Yurdakul başörtüsüyle görev yaptı. 2013 yılında katıldığı hakem kursu programının ardından Herkes İçin Futbol (HİF) hakemi olarak çıktığı ilk maçında yan hakemlik yapan Yurdakul, Türkiye'de bir ilk oldu.

Şort yerine tayt

Uzun kollu hakem forması ile aynı renk başörtüsü takan Yurdakul, şort yerine de siyah renk taytı tercih etti. Maç öncesinde futbolcuların kramponlarını ve kale ağlarını kontrol eden Yurdakul, maç boyunca başarılı bir performans gösterdi. Maçı Demirspor 2-1 kazandı. Maçın kendisi için önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden genç hakem, hayallerinin gerçek olduğunu belirterek ''1 yıldır bekliyordum, sonunda bu kararla sahaya çıkabildim. Çok mutluyum. Hayalleri olan insanlar vazgeçmesin. Benim hayallerim gerçek oldu'' dedi.

Başkandan hoşgörü vurgusu


Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş, FIFA'nın kararının ardından Yurdakul'a görev verdiklerini, hoşgörünün her yerde olduğu gibi futbolda da olması için böyle bir karar aldıklarını belirtti. Mehmet Aydın'ın başhakemliğini yürüttüğü maçta diğer yan hakemlik görevini de bir başka kadın hakem olan Hatice Usanmaz yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun HİF uygulamasında başarılı sonuçlar alan hakemler, 2 yıl içinde hakem olma hakkı kazanabiliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ