Beytullah amcasının yolunda

Şampiyon yüzücü Beytullah Eroğlu rotasını çizdi... 2004'te olimpiyat 2.'si olan güreşçi amcası Şeref Eroğlu'nun omuzlara alındığı anı unutmayan 19 yaşındaki engelli sporcu, 'Ben de 2016 Rio'da kürsüye çıkıp, aynı şekilde omuzlarda taşınmak istiyorum” dedi.

Beytullah amcasının yolunda

Doğuştan 2 kolu olmayan ve bir ayağı diğerinden 12 santim kısa olan Beytullah Eroğlu’nun hayatı, 2001’de değişti... Daha önce televizyonda bile izlemediği yüzmeyle tanışan 1995 doğumlu engelli sporcu, Türkiye’de bu branşta adeta çığır açtı Sadece sportif yönden değil, sosyal anlamda kendini de aşan Beytullah, önce yüzmeyi öğrendi, 2004’te profesyonelliğe adım attı ve Türkiye ile uluslararası arenada birçok madalya kazandı, rekor kırdı ve ilklere imza attı.

Türkiye rekorları onda

Şu anda 7 branşta Türkiye rekorlarını elinde bulunduran (50 kelebek, 50 serbest, 50 sırtüstü, 100 kurbalama, 100 serbest, 200 karışık, 2000 serbest) Şeref Eroğlu’nun tek hedefi var; o da 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda kürsüye çıkmak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kulübü’nün bünyesinde hazırlıklarını sürdüren, 15 yaşındaki yüzücünün idolü ise, güreşin yıldızları arasında yer alan amcası Şeref Eroğlu...

'2016 Rio’da kürsüye çıkmak için çalışıyorum'

Hatta amcasıyla ilgili bir anısını da hiç unutmadığını ve spor kariyerinde kendisine yön verdiğini söyleyen Beytullah, işte o anı şöyle anlattı: “2004’te daha yeni profesyonel olmuştum. O zaman da amcam 2004 Atina Olimpiyat Oyunları’nda mücadele etmiş ve Türkiye’ye gümüş madalya kazandırmış. Başarısı nedeniyle de omuzlara alınarak taşınmıştı. Ben de, o zaman ‘Amcam gibi omuzlarda taşınacağım’ demiştim. Şimdi o hedefime ulaşmak ve en yakın 2016 Rio’da kürsüye çıkmak için çalışıyorum”.

‘Alkışlanmayı tercih ederim’

“Ailem olmasa ben Beytullah olamazdım” diyen şampiyon yüzücü ayrıca, amcasının kendisine verdiği öğütleri de kafasına kazımış. Yarışlara, onun sözleriyle motive olduğunu ifade eden Beytullah, “Mesela amcam ‘Sen de insanoğlusun o da insanoğlu. Kim daha az yorulursa o kazanır’ der ve bunu düşünerek antrenmanlarımı yaparım. Bir de ‘Ya birileri seni alkışlayacak ya da sen birilerini alkışlayacaksın’ sözünü hiç unutmam. (Gülerek) Gerçi alkışlanmayı tercih ediyorum” ifadelerini kullandı. Kendine güveni tam olan ve ‘Görünen köy kılavuz istemez’ diyerek yüzmede yaptığı ilklerle iddialı olduğunu bir kez daha ortaya koyan Beytullah paralimpik oyunlarında tarihi yazmak istiyor.

Hatice Yücel

Haberin Devamı
YORUM YAZ