MENÜ

Dzeko mu, Batshuayi mi? Fenerbahçe'nin 11'inde kimin oynaması gerektiğini açıkladılar

Süper Lig'de bitimine 4 hafta kaldı. Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki kıyasıya şampiyonluk yarışı devam ederken ligin son haftalarında İsmail Kartal'ı zor bir tercih bekliyor. Kartal, Dzeko'yu mu yoksa Batshuayi'yi mi forvet hattında görevlendirecek. Usta yazarlarımız Faik Çetiner ve Erman Özgür, final haftalarında kimin ilk 11'de oynaması gerektiğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Dzeko mu, Batshuayi mi? Fenerbahçe'nin 11'inde kimin oynaması gerektiğini açıkladılar

Fenerbahçe, evinde Beşiktaş ile karşılaşmış ve derbi mücadelesini 2-1 kazanarak şampiyonluk iddiasını sürdürmüştü. Kadıköy'de oynanan dev maç öncesinde İsmail Kartal'ın Edin Dzeko tercihi çok konuşulmuştu. Kartal, Boşnak golcüyü yedek bırakıp ilk 11'de Michy Batshuayi'yi sahaya sürmüştü. Dev derbinin ardından Fenerbahçe'de Dzeko mu, yoksa Batshuayi mi 11'de başlamalı sorusu sıkça sorulmaya başlandı. İşte bu noktada; usta yazarlarımız Faik Çetiner ve Erman Özgür iki yıldız golcüye yönelik tartışmalara ışık tuttu. Detaylara göz atalım...

Haberin Devamı

KULÜPTEN AÇIKLAMA GELDİ

İsmail Kartal'ın Edin Dzeko'yu yedek bırakmasının ardından gerek sosyal medyada gerekse bazı yayın organlarında İsmail Kartal ile Dzeko arasında problem yaşandığı iddia edilmişti. Fenerbahçe'den bugün, konuyla ilgili açıklama geldi. Sarı-lacivertli kulüpten yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi: Bazı mecralarda yer alan Teknik Direktörümüz İsmail Kartal ile oyuncumuz Edin Dzeko arasında sorun yaşandığına dair iddialar üzerine açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Dzeko mu, Batshuayi mi Fenerbahçenin 11inde kimin oynaması gerektiğini açıkladılar

'MAÇA VE RAKİBİN OYUN YAPISINA YÖNELİKTİR'

Öncelikle Beşiktaş derbisinde Teknik Direktörümüzün yapmış olduğu oyuncu tercihleri tamamen maça odaklı ve rakibin oyun yapısına yöneliktir. Bu ve benzeri kararlar takımımız içerisinde gündem konusu dahi olmamaktadır. Bahsi geçen iddiaların doğru olmadığını; gerek geleneksel gerek dijital mecralarda özellikle son dönemde artan bu ve benzeri yalan haberlerinin dikkate alınmamasını taraftarlarımızdan ve kamuoyundan rica ederiz" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı
İsmail Kartal, derbi sonrası konuştu: Şampiyonluk inancımızı kaybetmedik

Batshuayi Roma’nın listesinde

Fenerbahçe’de müthiş bir sezon geçiren Belçikalı forvet, ara transfer döneminde ülkesinden Anderlecht’ten teklif almış ancak kabul etmemişti. La Gazzetta dello Sports’ta yer alan habere göre 30 yaşındaki oyuncu, Roma’nın forvet adayları arasında yer alıyor. Batshuayi’nin SarıLacivertliler ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Ancak 1 yıllık opsiyon bulunuyor. Yönetim, yıldız futbolcunun performansından çok memnun olsa da senelik 3 milyon Euro’luk maaşı nedeniyle yeni bir anlaşma yapmanın yolları aranabilir.

Dzeko mu, Batshuayi mi Fenerbahçenin 11inde kimin oynaması gerektiğini açıkladılar

FAİK ÇETİNER: EDİN DZEKO TARTIŞILMAZ!

Futbol sonuç oyunu. Sonuç alamazsan, futbolsever, aklına kim gelirse eleştirir. Buna son örnek olarak İsmail Kartal, Dusan Tadiç, Sebastian Szymanski ve Edin Dzeko’yu gösterebiliriz. Dönün sene başına... Tadiç, Szymanski ve Dzeko’yu transfer eden Fenerbahçe Yönetimi yere göğe sığdırılamıyordu. Son haftaları Dzeko golsüz geçince, dünya yıldızı bu oyuncu da eleştirilerden nasibini aldı. Beşiktaş maçında yedek soyunan golcü oyuncu, ligin geriye kalan maçlarına da kulübede mi başlayacak? İsmail Kartal eğer ligde kalan 4 maçta Edin Dzeko’ya ilk 11’de şans vermezse, ağır fatura öder.”

Haberin Devamı

‘Bazen çift forvet olabilir’

“Batshuayi, şans bulursa bunu değerlendiriyor. Ancak hiçbir zaman bir Dzeko değil. Bosna Hersekli futbolcu sahada olduğu sürece rakip defansın aklını ve ayaklarını karıştırır. Son Beşiktaş derbisinde Batshuayi gol atmasına rağmen benim her zaman birinci tercihim Dzeko olur. Bazı 90 dakikalar oyunda ikisinin de olmasını isteyebilir, o başka. İsmail Kartal’ın geriye kalan son 4 maçta en büyük kozu yine Dzeko olur diyorum. Çünkü Dzeko tartışılmaz.”

Dzeko mu, Batshuayi mi Fenerbahçenin 11inde kimin oynaması gerektiğini açıkladılar

ERMAN ÖZGÜR: İKİSİ BERABER OYNAMALI

“Mesele kimin ilk 11’de başlayacağı değil aslında. Mesele, forma adaleti doğru sağlandı mı? Örneğin Szymanski haftalardır istikrarsız ve etkisizken sadece mecbur kalınca çift santrfor seçeneğini düşünmek normal miydi? Batshuayi daha dinlenik, Dzeko daha fazla sahiplenen bir oyuncu. Fenerbahçe için artık puan kaybı işin sonu demek. Rakiplerin profilleri ise derbi haricinde topun sende kalacağı maçlar. Bana göre hangisi oynasın diye düşünmek yerine ikisini birlikte oynatıp arkalarında kimin forma giyeceğini iyi düşünmek gerek.”

Haberin Devamı

‘İsmail yerine Djiku’

“Fenerbahçe için artık risk almak bir mecburiyet ve bunu, İsmail Yüksek gibi, top rakibe geçtiğinde ilk müdahaleyi en iyi yapan oyuncusundan yoksun yapmak zorunda. Aynı özelliklere sahip tek profil ise bana göre Djiku. Yine de İsmail Kartal ya 6 numaradan ziyade orta sahayı iki 8’le ya da direkt Djiku’yu o pozisyona çekerek kurabilir diye düşünüyorum.”

YORUM YAZ